Firman Allah yang mafhumnya :

"dan DIA yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman). Walaupun kamu menginfakkan semua (kekayaan) yang berada dibumi, nescaya tidak dapat mempersatukan hati mereka, tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka. Sungguh, DIA Maha Perkasa, Maha Bijaksana.." (Al-Anfal:63)

Monday, April 30, 2012

Abnormal

Bismillah
Mr Danbo dengan hadiah ulangtahun kelahiran ke-20 (2009)

Ya Allah, hari ini ada tangis dan kehilangan 
juga senyum dan kejayaan 
Kuatkan kami untuk saling melengkapi agar terasa nikmat kehambaan.



Usah bertangguh untuk melakukan kebaikan..

Sebab belum tentu sebentar lagi kita masih punya peluang untuk melakukannya. 

Takut kelak, menyesal di kemudian hari..

---

Berhujung minggu di depan laptop. Tanggungjawab yang tidak pernah selesai. Habis satu, akan datang lagi satu.. >.<

Sejak akhir-akhir ni dah sebulan sebenarnya jam bio dah tak normal. Waa.. stress betul.

Exam makin hari makin dekat.

Nampaknya nanti nak tak nak, kena la tukar balik jadual hidup secara paksa rela. Tak dapat bayang, time dalam dewan exam petang-petang, terasa malam pula. 

*Tak sabar menanti buah tangan Di Hamparan Shamrock, ku seru namaMu.

Wallahua'lam.

4 comments:

muslimdaie90 said...

shamrock, any of several similar-appearing trifoliate plants—i.e., plants each of whose leaves is divided into three leaflets. Plants called shamrock include the wood sorrel (Oxalis acetosella) of the family Oxalidaceae, or any of various plants of the pea family (Fabaceae), including white clover (Trifolium repens), suckling clover (T. dubium), and black medic (Medicago lupulina). According to Irish legend, St. Patrick, patron saint of Ireland, first chose the shamrock as a symbol of the Trinity of the Christian church because of its three leaflets bound by a common stalk. Wood sorrel is shipped from Ireland to other countries in great quantity for St. Patrick’s Day.

N.A.n.i said...

shamrock itu nama daun ye.. bkn nama tempat. ^^

muslimdaie90 said...

faham2..first2 ingatkan nama tempat kak..nama mcm menarik je..mcm nama seorang ahli gusti yg terkenal..

N.A.n.i said...

hari tu terbaca komen kat post ustaz hasrizal, ada orang kata.. ingatkan nama penyanyi Sham (Kamikaze) yang rock.. = ShamRock..
adehhh..~